خودکفایی ۹۰ درصدی در حوزه دامپزشکی طی ۴ سال آینده

خودکفایی ۹۰ درصدی در حوزه دامپزشکی طی ۴ سال آیندهوزیر جهاد کشاورزی گفت:براساس قوانینی که مجلس شورای اسلامی تکلیف کرده است، در حوزه دامپزشکی طی ۴ سال آینده باید به خوداتکایی و خودکفایی ۹۰ درصد برسیم که این امر به توسعه فعالیت های دامپزشکی نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تو

، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در روز ملی دامپزشکی گفت: تلاش و زحمات دامپزشکان در امنیت غذایی بر هیچ کس پوشیده نیست و همواره دامپزشکی در تولید غذای سالم، گیاه سالم، علوفه سالم، دام سالم که حاصل آن انسان سالم خواهد بود، وظایف مهمی دارد.

وی تصریح کرد:حدود ۲۵ درصد از ارزش افزوده تولیدات دامی به خدمات دامپزشکی اختصاص دارد که این امر بیانگر آن است که این بخش در اقتصاد و امنیت غذایی کشور اهمیت بسزایی دارد.

نوری قزلجه ادامه داد: براساس قوانینی که مجلس شورای اسلامی تکلیف کرده است، در حوزه دامپزشکی طی ۴ سال آینده باید به خوداتکایی و خودکفایی ۹۰ درصد برسیم که این امر به توسعه فعالیت های دامپزشکی نیاز دارد.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برخی از اقدامات ضروری در راستای خودکفایی ۹۰ درصدی در حوزه دامپزشکی افزود: کمک به خودکفایی گوشت قرمز و سفید از طریق کنترل بیماری و کاهش تلفات و افزایش تولید واکسن های دام و طیور از جمله این اقدامات است چراکه در شرایط کنونی ۷۰ درصد واکسن طیور و ۳۰ درصد واکسن دام از طریق واردات تامین می شود.

وی بر توسعه مشارکت بخش خصوصی، انجمن‌ها و اتحادیه‌ها در ارائه خدمات دامپزشکی و بیمه تأکید کرد و افزود: آسان‌ترین راه برای دستیابی به اهداف ما، همکاری با تشکل‌ها و واگذاری بخش‌هایی از امور به آن‌هاست. ما باید کارهای سودآور را به بخش خصوصی واگذار کنیم.

نوری قزلجه به کاهش آلاینده‌ها، باقی‌مانده سموم کشاورزی، نیترات، فلزات سنگین و باقی‌مانده داروهای دامی به‌عنوان وظایف مهم اشاره کرد و گفت: ما باید به حداقل رساندن مصرف دارو و واکسن در جهت سلامت و نظارت مؤثر بر واردات نهاده‌ها حرکت کنیم. سلامت انسان به شدت وابسته به سلامت دام است. به عبارت دیگر، گیاه سالم، دام سالم و غذای سالم خبرگزاری توب انسان سالم می‌شود و این همان مفهوم" یک جهان، یک بهداشت" است؛ به این معنی که انسان‌ها، حیوانات و محیط زیست به‌طور جدایی‌ناپذیری به هم مرتبط هستند.



پست های مرتبط

پیام بگذارید