روابطعمومیها نگهبانان سرمایه اجتماعی و پیشگامان امیدآفرینی هستند

روابطعمومیها نگهبانان سرمایه اجتماعی و پیشگامان امیدآفرینی هستندمعاون وزیر کشور روابطعمومیها را خط مقدم حکمرانی شهری دانست و بر ضرورت هوشمندسازی، شفافیت، مشارکتمحوری و بهرهگیری از فناوریهای نوین در این حوزه تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تو
، مسعود نصرتی، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در نخستین نشست مدیران ارتباطات شهرداریهای کشور با بیان اینکه روابطعمومیهای امروز دیگر تنها یک واحد اطلاعرسانی نیستند، اظهارداشت: در دنیای پرتلاطم کنونی که افکار عمومی در کسری از ثانیه شکل میگیرد، روابطعمومیها باید پیشنگر، راهبردی و توانمند باشند. ما در سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور بر این باوریم که آینده مدیریت شهری بدون روابطعمومی تحولخواه، شفاف و پاسخگو قابل تصور نیست.
وی با اشاره به ضرورت نقشآفرینی مؤثر روابطعمومیها در مدیریت بحرانها، افزود: در حوادث طبیعی، بحرانهای اجتماعی و تحولات میدانی، این روابطعمومیها هستند که باید با مدیریت افکار عمومی و اطلاعرسانی دقیق، تابآوری اجتماعی را تقویت و اعتماد عمومی را حفظ کنند.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریها با تأکید بر لزوم بازتعریف جایگاه روابطعمومی در ساختارهای مدیریتی شهرداریها، خاطرنشان کرد: باید روابطعمومی را از حاشیه به متن مدیریت شهری آورد و با اعتماد به نیروهای متخصص این حوزه، گفتمان نوین مدیریت شهری را پایهگذاری کرد.
نصرتی ادامه داد: در مسیر توسعه پایدار شهری، روابطعمومیها مأموریت دارند عملکردها را شفافسازی، نیازهای مردم را منعکس، و فرهنگ عمومی را ارتقا دهند. تحقق این مأموریت نیازمند تلفیقی از دانش، تجربه، هوش جمعی و ابزارهای نوین ارتباطی است.
بیشتر بخوانید:
روابط عمومی باید از حاشیه به متن بیاید
وی هفته ارتباطات را فرصتی مغتنم برای بازاندیشی در عملکرد و برنامهریزی برای آینده دانست و تصریح کرد: سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور مصمم است زیرساختهای آموزش، توانمندسازی و شبکهسازی میان روابطعمومیهای سراسر کشور را تقویت کند و بهکارگیری فناوریهای نوین، از جمله هوش مصنوعی، تحلیل داده و ابزارهای دیجیتال را در دستور کار قرار دهد.
نصرتی با قدردانی از همراهی مسئولان، مدیران شهری و برگزارکنندگان این نشست، از زحمات مدیران روابطعمومی در شهرداریها و دهیاریها قدردانی کرد و آنان را نگهبانان امید و سرمایه اجتماعی شهرها خواند.
نصرتی با اشاره به نتایج ارزشمند حاصلشده از برخی اقدامات ارتباطی در شهرداریها خاطرنشان کرد: گعددهایی که در حوزه آگاهیرسانی و ذهنیتسازی به دست آمده، بینظیر است. اما این دستاوردها نیاز به یک جریان گروهی، حرفهای و مسلط دارد که برای آن باید هزینه کرد. امروز "اطمینانبخشی" در کشور حرف اول را میزند.
وی افزود: برای بازنگری در ساختار روابطعمومیها، نیاز به همفکری داریم و پیشنهاد ما این است که این اصلاحات از دل خود شهرداریها و مدیران ارتباطات آغاز شود. پیشنویس تغییرات پیشنهادی، با زبان فاخر و کارشناسی، باید توسط خود فعالان این حوزه تدوین شود و ما در سازمان شهرداریها آن را پیگیری خواهیم کرد.
معاون وزیر کشور با تأکید بر لزوم تسریع در روند اصلاح ساختار بیان کرد: در بازنگری چارت سازمانی و شرح وظایف روابطعمومیها، از سازمان امور اداری و استخدامی و شخص دکتر حضرتی نیز کمک میگیریم. هدف، تدوین الگویی منطبق بر نیازهای روز و اقتضائات شهرهای مختلف کشور است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و تمرکز بر مسئله سرمایهگذاری اظهار کرد: سال جاری، سال سرمایهگذاری است. در این مسیر، روابطعمومیها باید در حوزه انرژی، مصرف بهینه، آموزش عمومی و مشارکت اجتماعی نقشآفرینی کنند. از اطلاعرسانی درباره تفکیک آب خام و شرب گرفته تا ترویج استفاده از انرژیهای پاک و سلولهای خورشیدی، اینها مصادیق اقدامات مؤثر در امیدآفرینی و رضایت عمومی هستند.
نصرتی ادامه داد: در برخی شهرها، اقدامات عمرانی ساده، با استقبال بالا مواجه میشود؛ چون سطح انتظار پایین آمده و ما باید با هوشمندی، از این موقعیت برای ارتقای رضایتمندی استفاده کنیم. شهرداریها باید از روابطعمومی به عنوان "چشم بینا، تحلیلگر و تصمیمیار" مدیران شهری بهره ببرند.
وی با تأکید بر پرهیز از نسخهپیچی واحد برای همه شهرها گفت: هر شهر اقتضای خاص خود را دارد. اما اصل کلی، ارتقای جایگاه روابطعمومی به عنوان بازوی راهبردی مدیریت شهری و حافظ سرمایه اجتماعی مردم است.
نصرتی بر آمادگی سازمان شهرداریها برای حمایت، پیگیری و نهاییسازی پیشنهادات تخصصی حوزه ارتباطات در سطح دولت تأکید کرد و گفت: در دولت چهاردهم که دولت وفاق است، همه طرحهای پخته و کارشناسی با سرعت و جدیت پیگیری خواهد شد.