چند نکته راهبردی در مورد سفر "شهباز شریف" به ایران

چند نکته راهبردی در مورد سفر

چند نکته راهبردی در مورد سفر "شهباز شریف" به ایران«سفر شهباز شریف به ایران در چارچوب تلاش‌های دیپلماتیک برای تقویت روابط دوجانبه و همکاری‌های منطقه‌ای صورت گرفته است. محورهای اصلی این سفر شامل توسعه روابط اقتصادی، همکاری‌های امنیتی، حمایت از مسائل جهان اسلام و تقدیر از حمایت‌های ایران در بحران‌های منطقه‌ای بوده است. این سفر می‌تواند گامی مؤثر در جهت تقویت همکاری‌های استراتژیک بین دو کشور و ارتقای صلح و ثبات در منطقه باشد.»

به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری تو

،نخست‌وزیر پاکستان، "شهباز شریف"، در ادامه سفر منطقه‌ای خود به چهار کشور، روز دوشنبه(۵ خردادماه) وارد تهران شد. این سفر، که پس از بازدید از ترکیه انجام می‌شود، با هدف تقویت روابط دوجانبه، ارتقای همکاری‌های اقتصادی و امنیتی، و بررسی مسائل منطقه‌ای صورت گرفته است.

یکی از محورهای اصلی گفت‌وگوها، توسعه روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور است. شریف در مصاحبه‌ای اظهار کرده که حجم تجارت دوجانبه فعلی میان ایران و پاکستان حدودا ۳ میلیارد دلار است و هدف‌گذاری برای افزایش آن به ۱۰ میلیارد دلار در آینده نزدیک صورت گرفته است. وی همچنین به مذاکرات در خصوص توافق تجارت آزاد (FTA) اشاره کرده و تأکید نموده که همکاری‌های اقتصادی پایدار برای رشد بلندمدت ضروری است.

در عین حال، با توجه به مرز مشترک ۹۰۰ کیلومتری بین ایران و پاکستان، مسائل امنیتی و مبارزه با تروریسم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران در دیدار با شریف بر لزوم همکاری برای تأمین امنیت مرزها و مقابله با فعالیت‌های تروریستی تأکید کرده است. وی اظهار کرده: “صلح و ثبات در پاکستان به نفع ایران است و ما معتقدیم که حفظ امنیت و روابط دوستانه با کشورهای همسایه به نفع هر دو کشور است."

اضافه بر این ها، در جریان این سفر، شریف حمایت پاکستان از مردم فلسطین را اعلام کرد و تجاوزات اسرائیل را که منجر به کشته شدن بیش از ۵۴ هزار فلسطینی شده است، محکوم کرد. وی از جامعه بین‌المللی خواست تا برای برقراری آتش‌بس پایدار در فلسطین اقدام کند. رئیس‌جمهور ایران نیز خشونت‌ها در غزه را محکوم کرد و سکوت کشورهای غربی در قبال بحران غزه را “بسیار نکوهیده" خواند.

البته که شهباز شریف در این سفر از حمایت ایران در جریان تنش‌های اخیر با هند قدردانی کرد. وی اظهار داشت که ایران در این بحران مواضع صلح‌طلبانه‌ای اتخاذ کرده و پیشنهاد میانجی‌گری داده است، که پاکستان آن را پذیرفته اما هند رد کرده است. شریف تأکید کرد که این سفر فرصتی برای تشکر از ایران به دلیل حمایت‌هایش است. سفر شهباز شریف به ایران در چارچوب تلاش‌های دیپلماتیک برای تقویت روابط دوجانبه و همکاری‌های منطقه‌ای صورت گرفته است. محورهای اصلی این سفر شامل توسعه روابط اقتصادی، همکاری‌های امنیتی، حمایت از مسائل جهان اسلام و تقدیر از حمایت‌های ایران در بحران‌های منطقه‌ای بوده است. این سفر می‌تواند گامی مؤثر در جهت تقویت همکاری‌های استراتژیک بین دو کشور و ارتقای صلح و ثبات در منطقه باشد.



با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تبلیغات متنی
دیدگاهتان را بنویسید