خودروی ناقص دیگر در کشور تولید نمی‌شود

وزیر صمت گفت: ثبات بخشی به تولید خودرو و اصلاح ساز و کارهای تامین قطعات را داشته ایم و هم اکنون دیگر خودروی ناقص در کشور تولید نمی شود.



به گزارش خبرگزاری تو، سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت دیشب در برنامه صف اول به سوالات در حوزه خودرو، صنعت و تجارت پاسخ داد.

سوال : وضعیت صادرات صنعتی و تجاری کشور چگونه است؟

فاطمی امین: در سال ۱۴۰۰ کل تجارت کشور به جز نفت نسبت به سال ۹۹، ۴۰ درصد رشد داشته است و در ۴ماه اول امسال ۲۱ درصد رشد صادرات داشته ایم. میزان صادرات غیر نفتی به ۴۸ میلیارد دلار رسید که یک جهش بود.

زیرساخت های صادرات فراهم شده و ما ۱۸ مرکز تجاری در کشورهای خارجی ایجاد کرده ایم. افزایش تعداد رایزن های اقتصادی و صندوق های ضمانت تاثیر گذاشته است.

در نمایشگاه روسیه ۷۰۰ میلیون دلار قرارداد بسته شد.

در سال ۹۹، ۴۹۰ میلیون دلار و در سال ۱۴۰۰، ۲.۳ میلیون دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی بوده است .

سال گذشته صادرات به عمان ۶۰ درصد نسبت به سال ۹۹ رشد داشته است. همچنین ۳۵ درصد افزایش صادرات به روسیه داشته ایم.

صادرات به آفریقا در سال قبل ۱۰۰ درصد و در سه ماه اول امسال ۳۳ درصد رشد داشته است. از ابتدای سال ۴۵ هیئت آفریقایی وارد کشور شده است.

در ۵ کشور ما خرده فروشی داشته ایم و به شبکه توزیع ۵ کشور رشد صادرات داشته ایم که پایداری صادرات همراه با افزایش قیمت خواهد بود.

در حوزه حمل ونقل هم خط مستقیم به قطر و عمان داشته ایم. به سمت صادرات کالای پیشرفته و کالای دانش بنیان حرکت می کنیم. پهپاد و تجهیزات پزشکی را در حوزه صادرات خود قرار داده ایم.

سوال : وضعیت در حوزه تولید به چه شکلی است؟

فاطمی امین: تولید داخل رو به رشد است. در حوزه فولاد خام در ۴ ماه اول امسال نسبت به سال قبل ۵.۲ درصد رشد تولید داشته ایم. در مقاطع فولادی و ورق میلگرد ۴.۹ درصد رشد و در آلومینیوم ۱۵ درصد رشد داشته ایم.

سوال: قطع برق آیا تاثیری در حوزه تولید داشته است؟

فاطمی امین: صنایع امسال ۱۲ درصد نسبت به سال گذشته برق بیشتر دریافت کرده اند و قطعی برق منظم و از قبل اطلاع رسانی شده بود و به نوعی کاهش تولید به دلیل برق کمتر بوده است.

سوال: در حوزه خودرو تولید به چه صورتی بوده است؟

فاطمی امین: امسال میزان تولید اتوبوس و مینی بوس ۱۲۰ درصد نسبت به سال قبل بیشتر بوده است. تولید کشنده کامیون و وانت ۱۲۰ درصد بیشتر بوده است.

در حوزه خودروی سواری در ۵ ماه امسال، تولید در این بخش کامل بوده و ۲۷۹ درصد رشد داشته است.

سال قبل ۸۸ هزار خودروی کامل تولید شده بود امسال ۱۳۴ هزار دستگاه و تمامی ارقام حاکی از روند رو به رشد است .

سوال : چرا با وجود تحریم ها در حوزه صادرات و واردات کاهش نداشته ایم؟

فاطمی امین: فکر ما عوض شده و مسائل توسط خود کشور باید حل شود. در حوزه سیمان ما با برگرداندن قیمت به قیمت پیش از گرانی رسیدیم. تولید افزایش یافته و صادرات افزایش یافته است.

مسائل را به صورت اساسی حل می کنیم و حوزه سیمان و فولاد خود کنترل است و بازار را تنظیم می کند. در حوزه میلگرد و فولاد تنظیم بازار صورت گرفته است.

دولت مردمی عقیده دارد نباید منتظر رفع تحریم ها بماند و نباید بی تصمیم در این بخش باشد.

سوال : نشست و برخاست های دیپلماتیک چه میزان در حوزه تجارت تاثیر دارد؟

فاطمی امین: ما با خیلی از کشورها روابط سیاسی مطلوب داریم به طور مثال با روسیه، سوریه، پاکستان و عمان پیش از این سطح روابط اقتصادی ما پایین تر از سیاسی بود که در این بخش کار کردیم و هم اکنون شاهد افزایش حجم تولید و صادرات بوده ایم.

سوال : در حوزه خودرو تاکنون چه برنامه ای صورت گرفته و چه میزان به وعده ها عمل شده است؟

فاطمی امین: صنعت خودروی ایران چالش های زیادی دارد و بیماری مزمنی دارد. یک برنامه ۴ ساله تهیه شده و تاکنون از این برنامه ۸ ماه گذشته است .

دی ماه سال گذشته ۱۷۰هزار خودروی ناقص در پارکینگ ها وجود داشت که هم اکنون تعداد آن به ۷ هزار و ۳۰۰ خودرو رسیده است.

ثبات بخشی به تولید و اصلاح ساز و کارهای تامین قطعات تاثیر گذاشت. هم اکنون دیگر خودروی ناقص تولید نمی شود و در حد استاندارد کالا تولید می شود.

سوال : همکاری با شرکت های دانش بنیان تاثیر داشته است؟

فاطمی امین: کمبود قطعه ای سی یو یکی از مهم ترین دلایل این نقص های تولید بود که هنوز بخشی از این قطعه ها وارد می شود اما همکاری با شرکت های دانش بنیان تاثیر گذاشته است. ما به ثبات رسیده ایم و تیراژ تولید هم افزایش داشته است.

پیش از این ۳۰ درصد از قطعات یدکی خودرو یا قاچاق بوده و یا دست دوم و تقلبی بوده است. اما امروز ۲۳۰ میلیون قطعه کد رهگیری خورده است. ۱۳۰ هزار کالای شناسه دار داده ایم.

صنعت خودرو به سمت پلتفرم های مستقیم در حال حرکت است. ۱۰ محصول جدید معرفی شده است.

سوال : درباره خودروهای اقتصادی که در حال تولید هستند، حداقل نیازهای متقاضی در این بخش تامین شده است؟

فاطمی امین: چند کار از قبل انجام شده که بخشی از آن مربوط به ممنوعیت واردات بوده است و بخش دیگری هم مربوط به تعرفه ها است. بخشی از کالاها ابهام داشت که سامانه ای طراحی شده که کالا های مبهم شناسایی و مشکلات بین تولید کننده و وارد کننده بر طرف شده است.

ساز و کار طراحی شده ممنوعیت تعرفه ها و تشخیص ساخت کالا امکان تولید ساخت کالای با کیفیت را فراهم می کند.

سوال : واحدهای زیر ظرفیت تولید و غیر فعال داشتیم آیا این مشکل همچنان وجود دارد؟

فاطمی امین: بسیاری از واحدهای تولیدی شکایت داشتند که سرمایه‌ در گردش ندارند این مشکل با همکاری بانک مرکزی برطرف شده است.

منابع را در تولید نگه داشتیم و طبق قانون به تولید ۷۰ درصد تسهیلات به صورت تامین مالی زنجیره ای پرداخت می شود و رشد بسیار خوبی داشته است. منابع و تسهیلات به بنگاه داده شده و به زنجیره ها پرداخت می شود.

برخی از بنگاه ها در حوزه بازاریابی و تامین مالی مشکل داشته اند. اما بازار خدمات کسب وکار حداقل ۳۰ درصد از چالش بنگاه ها را حل کرده است.یکی ازچالش ها در مواد اولیه بوده است که سهمیه بندی مواد اولیه را حذف کرده ایم.

سوال: در شناسه کالا در چه وضعیتی هستیم؟

فاطمی امین: زیر ساخت مهم در شناسه کالا در اکثر حوزه ها فراهم شده و هیچ چالشی نداریم .

سوال: وضعیت در سامانه جامع تجارت چگونه است؟

فاطمی امین : در سامانه جامع تجارت ، سطح بالاتری انتظار داریم و اصلاحا سامانه جامع تجارت پایان ندارد.۵ میلیون تراکنش انجام می شود. حقوق معادن از طریق سامانه جامع تجارت انجام می شود.

فروشگاه ها را به سامانه جامع تجارت متصل کرده ایم و اخیرا یک فروشگاه زنجیره ای را در سامانه تجارت بارگذاری کرده ایم و تا پایان سال بخشی از خرده فروشی ها را متصل خواهیم کرد . مشخص می شود از یک کالا چه میزان فروخته شده است و دراین طرح ساختارها اصلاح می شود و مسائل به صورت ریشه ای حل می شود.

با ورود فروشگاه ها و خرده فروشی ها به سامانه جامع تجارت، خروجی فروشگاه ها مشخص می شود که در هر فروشگاه چه کالایی با چه قیمتی و به چه تعدادی فروخته شده است. مبادلات شفاف می شود و در این شرایط گران فروشی و احتکار دیگر معنا ندارد.



پست های مرتبط

پیام بگذارید