چرا اخراج اتباع افغانی غیرقانونی یک ضرورت ملی است؟

چرا اخراج اتباع افغانی غیرقانونی یک ضرورت ملی است؟با توجه به مشخص شدن آسیب هایی که اتباع غیرقانونی در کشور برای امنیت ملی دارند، حمایت از سیاست دولت برای اخراج این افراد یک ضرورت است و رسانه ها در این خصوص نقش برجسته ای دارند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تو
، از سال ۱۴۰۰ ایران با خبرگزاری تو گسترده ای از ورود مهاجران افغانی چه به صورت قانونی و چه به صورت غیرقانونی روبرو شد تا جایی که افکار عمومی ایران وارد عمل شد و نسبت به لزوم ساماندهی و اخراج اتباع خارجی غیرقانونی تأکید کرد. اما ساختار دولتی عملکرد چندان ویژه ای در اجرای این خواسته مردم نشان ندادند. در همین راستا برخی نمایندگان مجلس تلاش کرد از طریق تریبونی که در اختیار دارند نسبت به حضور رو به گسترش افغانی ها در شهرهای ایران هشدار دهند. در همین رابطه سید علی یزدی خواه، نماینده مردم تهران، در گفتگو با رسانه های تأکید کرد ساختار جمعیتی برخی روستاهای اطراف تهران کاملا، تغییر کرده و دیگر هیچ ایرانی در آنها حضور ندارد و مدارس توسط کودکان افغانی پر شده اند.
هیچ آمار رسمی دقیقی از تعداد اتباع غیرقانونی افغانی در ایران وجود ندارد. در این خصوص یعقوب رضازاده، نماینده سلماس در نطقی در مجلس با بیان اینکه حضور اتباع افغان در ایران به اندازه ایجاد یک افغانستان کوچک است، تعداد آنها را در کشور ۱۷ میلیون نفر اعلام کرد!
واقعیت این است هیچ کشوری در جهان چنین رفتاری با مهاجر غیرقانونی نداشت که ما در دو سال گذشته شاهد بودیم. میلیون ها افغانی در این بازه زمانی با کمترین محدودیت و مشکل وارد ایران شدند و توانستند در بخش های مختلف نفوذ کنند.
اوج این نفوذ را در جریان حمله اسرائیل به ایران که روز ۲۳ خرداد صورت گرفت، شاهد بودیم. در روزهای جنگ هر روز رسانه ها به نقل از بخش های انتظامی و مقامات ارشد کشور از بازداشت اتباعی خبر می دانند که نقش مهمی در تولید ریزپرنده های غیرقانونی و جاسوسی برای اسرائیل داشتند. در این بین چند کارگاه هم کشف شد.
لذا خبرگزاری تو رسمی اخراج اتباع غیرقانونی آغاز گردید. گفته می شود در یکماه اخیر حدود ۸۰۰ هزار تبعه افغانی از کشور اخراج شده اند اما بنا به گزارش معاون وزیر کار «از مجموع بیش از ۶ میلیون مهاجر افغانستانی در کشور، تنها زیر ۷۰۰ هزار نفر بازگشتهاند، و حدود ۵ میلیون نفر همچنان اغلب در بخش غیررسمی بازار کار حضور دارند.» در همین خصوص رئیس مرکز اطلاعات مالی از شناسایی ۵۶ شرکت مشکوک به فعالیت صوری با مالکیت ۱۰۰ درصدی اتباع خارجی با گردش مالی بالغ بر ۴۳۳ هزار میلیارد تومان طی دو سال اخیر خبر داد.
براین اساس می توان متوجه شد حضور اتباع افغانی غیرقانونی تا چه اندازه برای امنیت کشور مخاطره انگیز بوده است. اما این خطر فقط محدود به بعد اقتصادی و تشدید ناترازی های انرژی و غذایی در کشور نیست. بلکه بارها در رسانه های اخباری منتشر می شد که این افراد غیرقانونی در نزاع ها، آدم ربایی، دزدی ها و جرایم مربوط به تجاوز به عنف نقش اصلی را داشتند.
از سویی این خبر همچنان وجود دارد. کسی از ماهیت و سابقه این افراد غیرقانونی اطلاع ندارد و مشخص نیست در صورت بروز هرگونه ناامنی در کشور آنها چه برخوردی خواهند داشت. در همین حال که ایران میزبان چند میلیون افغانی بود، مقامات طالبان از حربه حق آبه علیه ما استفاده می کند. در واقع باید گفت این رابطه کاملا یکجانبه و به ضرر ایران بود.
بنابراین امروز علیرغم برخی فشارهای رسانه های که از مبادی خاصی هم پیش برده می شود، قاطبه افکار عمومی ایران موافق ساماندهی اتباع خارجی هستند. این با مفهوم نژادپرستی که سعی شد ایرانی ها را به آن متهم کنند، فرق دارد. هیچ کشوری در جهان چنین خبرگزاری توی از جمعیت را آنهم بدون بررسی سابقه و پیشینه آن قبول نمی کند. لذا امروز ما وظیفه داریم از اقدام دولت برای بازگرداندن اتباع افغانی غیرقانونی حمایت کنیم.