عملیات آزادسازی خرمشهر یکی از نقاط عطف تاریخ معاصر ایران است

عملیات آزادسازی خرمشهر یکی از نقاط عطف تاریخ معاصر ایران استدستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا عملیات آزادسازی خرمشهر را یکی از نقاط عطف تاریخ معاصر ایران خواند و افزود: این حماسه حاصل فداکاری، ایثار و وحدت همه گروههای مردمی و نیروهای نظامی بود.
به گزارش خبرگزاری تو ، در آیین گرامیداشت چهلوپنجمین سالگرد حماسه سوم خرداد و آزادسازی خرمشهر که در شبستان حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار شد، سرلشکر «سید یحیی صفوی»، دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا، بر نقش حیاتی وحدت و همافزایی ملی در عبور ایران از بحرانها و تهدیدات تأکید کرد.
سرلشکر صفوی با مروری بر شرایط خطیر کشور در دوران آغاز جنگ تحمیلی گفت: در آن مقطع دشوار، ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز ساختار کاملاً استواری نیافته بود و به جز سوریه و لیبی، اغلب کشورهای جهان، حتی برخی دولتهای اسلامی، حامی رژیم بعث و صدام بودند.
وی این دوران را عرصهای برای تجلی مدیریت جهادی و ایمان رزمندگان دانست و خاطرنشان کرد: همین مؤلفهها، مسیر پیروزی ملت ایران را هموار ساخت.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید قاسم سلیمانی، با تشریح ابعاد نظامی، سیاسی و اقتصادی عراق در اشغال خرمشهر، عملیات آزادسازی این شهر را یکی از نقاط عطف تاریخ معاصر ایران خواند و افزود: این حماسه حاصل فداکاری، ایثار و وحدت همه گروههای مردمی و نیروهای نظامی بود. سرلشکر صفوی در واکنش به برخی شبهات درباره چرایی ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر تأکید کرد: در آن زمان، بخش مهمی از خاک میهن هنوز در اشغال ارتش عراق بود و رژیم بعث به هیچ عنوان قابل اعتماد محسوب نمیشد؛ تجربه تجاوز دوباره عراق پس از قطعنامه ۵۹۸ و همچنین حمله این کشور به کویت، موید این بیاعتمادی است.
وی خاطرنشان کرد: هدف ایران، تحقق حقوق ملت، از جمله شناسایی رژیم بعث عراق به عنوان کشور متجاوز و استقرار نیروهای بینالمللی در مرزها بود که سرانجام در قالب قطعنامه ۵۹۸ سازمان ملل بدست آمد.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا به تحولات ژئوپلیتیکی منطقه نیز اشاره کرد و گفت: پس از فروپاشی شوروی، روابط راهبردی میان ایران و روسیه، بهویژه در قالب قراردادهای بلندمدت و همکاری اقتصادی و امنیتی، گسترش یافته است. امروز ایران و روسیه در بسیاری از موضوعات راهبردی منطقه، همسو و متحدند؛ این در حالی است که در دوره جنگ تحمیلی، بلوک شرق و غرب هر دو از صدام حمایت میکردند.
وی افزود: روابط خارجی ایران با کشورهای عربی، بهویژه عربستان سعودی، روند رو به بهبود داشته و تبادلات تجاری با عراق سالانه ظرفیت دستیابی به بیش از ده میلیارد دلار را دارد.
سرلشکر صفوی، نیروهای مسلح ایران را قدرتمندترین نیروی نظامی منطقه دانست و با اشاره به اقتدار ایران در برابر تهدیدات منطقهای و بینالمللی، تأکید کرد: امروز هیچ قدرتی جرأت تعرض به منافع ملی ایران را ندارد.
وی با توجه به جمعیت نزدیک به ۸۷ میلیون نفری کشور عزیزمان ایران و با اشاره به تحولات فرهنگی و اجتماعی ناشی از رسانههای برخط، لزوم توجه ویژه به ارتقاء فرهنگ و تربیت نسل جوان را یادآور شد.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا همچنین وجود هزاران امامزاده، مسجد و مراکز فرهنگی را ظرفیتی عظیم برای اعتلای معنویت و همبستگی اجتماعی توصیف کرد و ابراز امیدواری نمود: با حمایت رهبر معظم انقلاب و تلاش دولت چهاردهم، مسیر برونرفت از مشکلات اقتصادی و فرهنگی کشور هموار خواهد شد.